Page 25 - 4. Sinif Biraz Ders
P. 25
FEN BİLİMLERİ 4. Gün 4BD-023
1. 2. 3. 4. 5.
Balık Mısır Ekmek Un Muz
6. 7. 8. 9. 10.
Çilek Süt Yumurta Tereyağı Tavuk eti
11. 12. 13. 14. 15.
Simit Portakal Margarin Zeytinyağı Peynir
1 Yukarıda verilen besinlerimizin ait oldukları besin içeriği bölümüne önlerindeki sayı-
ları yazalım.
Karbonhidratlar Yağlar Proteinler Vitaminler
1. Aşağıdaki yiyeceklerden hangisi besin içe- 3. I. Yağlar
riği açısından diğerlerinden farklıdır? II. Proteinler
A) Kurabiye B) Ekmek III. Karbonhidratlar
C) Pasta D) Yumurta Yukarıda verilen besin türlerinden hangi-
leri yapıcı ve onarıcıdır?
A) Yalnız I B) Yalnız II
C) Yalnız III D) I, II ve III
2. Canlıların yaşamsal faaliyetlerini sürdü-
rebilmesi, büyümesi ve gelişmesi için tü- 4. Aşağıdaki meslekleri yapan kişilerden
kettikleri yiyecek ve içeceklere ne ad veri- hangisi diğerlerinden daha fazla karbon-
lir? hidrat tüketmelidir?
A) Yağ B) Vitamin A) Öğretmen B) Futbolcu
C) Beslenme D) Besin C) Müzisyen D) Kuaför
4. Sınıf Yarıyılda Biraz Ders 23

